Kontakty
- Adresa: Edisonova 795/88, Ostrava
- Tel.: +420 596 780 778
- E-mail: recepce@elmontex.cz
- Prozovatel: Elmontex a.s.
- IČO: 47155086
Náš pivovar se při své rozloze 250 m² řadí mezí největší místní krajské pivovary a svým unikátním zasazením přímo do restaurace přidává na příjemné atmosféře.
K domácímu grilování patří neodmyslitelně dobré pivo, a proto v rámci našeho místního pivovaru nabízíme také možnost zapůjčení pivního výčepu. Rádi vám k výčepu přidáme i některý z našich speciálů, ať to grilování, stojí za to! O možnosti zapůjčení výčepu se informujte u personálu.
V rámci našeho pivovaru nabízíme také možnost externího odkupu pivních speciálů. Standartně nabízíme odběr pro 100l, 200l a 400l. V případě potřeby je možné se domluvit individuálně. S vaším dotazem pro externí odběr se prosím obraťte na e-mail info@aerorestaurace.cz.
Rmutování je proces, při kterém je škrob ze sladu pomocí sladových enzymů přeměněn zejména na zkvasitelné cukry. Při vlastním rmutování působí celá škála enzymů, které připraví sladový výluh pro činnost kvasinek. Spolu s enzymy na rozrušení škrobu působí i enzymy pro štěpení bílkovin a mnoho dalších skupin. Tomu je podřízen celý proces rmutování, kdy při ideálních podmínkách konkrétního enzymu jsou zařazeny prodlevy. Rmutovacím postupem je vytvářen základní chuťový charakter piva.
Rmutovacích postupů je několik druhů. Nejpoužívanějším postupem je tzv. dvourmutový výrobní postup, kdy přibližně jedna třetina je odčerpána do rmutovacího kotle a teplotní režim probíhá odděleně. Po povaření je tato třetina vrácena zpět a po promíchání je opět oddělena jedna třetina a celý proces se opakuje. Mezi nejdůležitější rmutovací teploty patří 37 °C, při které se ovlivňuje kyselost piva a teplota 52 °C, při které jsou štěpeny bílkoviny. Štěpení škrobu probíhá při dvou teplotách tzv. nižší cukrotvorné teplotě 63 °C a vyšší cukrotvorné teplotě 72 °C. Na závěr se rmut vždy krátce provaří při teplotě 100 °C. Tímto postupem získáme sladinu, což je tekutý cukerný podíl rmutu a mláta.
Náš pivovar se při své rozloze 250 m² řadí mezi největší místní pivovary v kraji. Speciály pro vás připravují zkušení sládci.
Ve wellness na vás čeká sauna, lehátka a vířivka se svým vlastním výčepem. Pro milovníky vína nabízíme k relaxaci sekt.
Nabízíme několik variant pokojů. Ubytování nabízíme jak pro jednotlivce, tak i pro firmy. Pobyt zahrnuje i snídani.
Náš pivovar se při své rozloze 250 m² řadí mezi největší místní pivovary v kraji. Speciály pro vás připravují naši zkušení sládci.
Ve wellness na vás čeká sauna, lehátka a vířivka s vlastním výčepem. Pro milovníky vína pak nabízíme vinný sekt.
Nabízíme několik variant pokojů. Ubytování nabízíme jak pro jednotlivce, tak i pro firmy. Pobyt zahrnuje i snídani.